Vacheron Constantin
År 1755 startade den då 24 år gamle Jean-Marc Vacheron sitt eget urmakeri i Genève och lade grunden till vad som skulle bli klockmärket Vacheron Constantin. Jean-Marcs ambition var att skapa exklusiva ur av hög kvalité. Firman är fortfarande aktiv och påstås vara det företag inom klockproduktion som varit operativt längst tid utan avbrott.
Företaget gick vidare i arv till Jean-Marcs son Abraham och sedan vidare till sonsonen Jaques-Barthélemy 1810 som ändrade firmans namn till Vacheron-Chossat. Ett par år senare stod det första fickuret med kvartsrepetition färdigt. Jaques-Barthélemy hade nu som mål att exportera företagets produkter utomlands och behövde då hjälp med kapital. År 1819 gick därför Francois Constantin in som partner och man bytte nu namn igen. Denna gång till Vacheron et Constantin. Klockorna producerades nu i olika kvalitetsnivåer och de enklare uren signerades med ”Abm Vacheron a Geneve”, ”Chossat & Cie” eller ”Abraham Vacheron”.
1839 blev en viktig milstolpe i företagets historia då Georges-Auguste Leschot kopplades till företaget. Leschot var en frontgestalt i klockvärlden när det kom till produktionsutveckling och under hans inflytande producerades nya verktyg som gjorde att man kunde serietillverka urverksdelar. Det gjorde att man kunde producera fler klockor av hög kvalité, men till lägre pris.
Företaget fortsatte gå i arv fram till 1877 då det övergick till att bli ett aktiebolag. Mot slutet av 1800-talet dalade försäljningen men vid sekelskiftet såg det bättre ut igen då man följde med i utvecklingen och den nya trenden med armbandsur. Från denna tid tillverkade man flertalet ytterst komplicerade ur med komplikationer i form av kalender, splitsekund, månfas, gångreservindikator, tourbillion med mera. Många gånger med flera av dessa i en och samma klocka.
Idag ägs företaget av Richemont Group och man håller ännu kvar vid Jean-Marcs idé om att med stor omsorg tillverka högkvalitativa ur.